"In-tuning" av HiFi-anläggningen i ditt hem

1984 började Anders installera HiFi-system ute hos kunder. Från 1986 genom firman Tonläget.

Så vi har mer än 35 års erfarenhet av in-tuning av musikanläggningar i hemmiljö. Det handlar ofta om ett flertal väldigt små saker som t.ex att ordna kablar, strömmatning, mekanisk uppställning av apparaterna och kanske flytta högtalarna någon centimeter. Många små steg kan ändå göra stor skillnad. Erfarenhet och fantasi är nog det som krävs för inget hem är det andra helt likt.

Flera av våra system kan anpassas efter ditt rums akustik!

I samband med köp av ett komplett system från oss ingår installation, endast resedebitering tillkommer.. Samma sak gäller även för vissa enskilda produkter.

Vid "återbesök" betalar du per timma - man kan säga du t.ex betalar för "3 timmars arbete och 35 års erfarenhet"...

Finjustering av musikanläggningen efter ditt rum

SPACE OPTIMISATION + för Exaktsystem
SPACE OPTIMISATION för DS/DSM system

Aktiva system har alltid gått att justera efter rummet, och med Exaktsystemen så finslipades denna möjlighet. Med SPACE OPTIMISATION införs ungefär samma möjlighet för alla Linns DS och DSM-spelare. Oftast är det stor skillnad på den beräknade optimeringen och den som vi kommer fram till efter in-tuning med öronen! Vid icke ideal högtalarplacering och "otrimmat rum" gör SPACE OPTIMISATION oftast mest nytta. Men man måste göra grundarbetet med konventionell installation först!!

Skivspelar justering ...

Vi har drygt 35 års erfarenhet av att justera och uppgradera LP12:or och det handlar inte bara om att få den att låta - vi vill att musiken verkligen skall bli engagerande. Rega Skivspelare har vi också jobbat med i många år.

Vi ger gärna råd om vilka uppgraderingar eller delar som passar bäst för din spelare.

... Med öronen

Vi har numera ett system installerat för att kunna lyssna fram bästa justering. Det är lite av ett "nostalgisystem" med bla de gamla Mimerhögtarna och gamla prototypslutsteg. Men ändå ett system som är bra på att återge skillnader och att förmedla "vinylens kvaliteter".

Tillverkning av kablar

Du kan få dina högtalarkablar med lagom längd, och vi lödar med kvalitetslödtenn och använder kontakter som är tillverkade av ett enda stycke. Vi kan även erbjuda vissa skräddarsydda signalkablar.

DS-tjänster

Vi erbjuder kompletta lösningar för DS-system. Bl.a färdig lagringsenhet med ett visst antal av dina skivor redan från start. Vi erbjuder också tjänsten att integrera ditt ev befintliga nätverk med DS-systemet. Man kan även välja att ha ett helt separat nätverk för DS-systemet och då kan det i princip bara vara att koppla in och börja spela. Men läs mer under DS-paket.